اثر مثبت سیاست های مالی در سیاست های پولی

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۳۹۶/۰۹/۱۳
بانک مرکزی با توجه به سیاست های انضباط گرایانه دولت در سال های اخیر، به دستاوردهای سترگی دست یافته است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا، ولی اله سیف رییس کل بانک مرکزی با بیان این مطلب و ارایه گزارش عملکرد صد روزه دولت، اهم اقدام ها و دستاوردهای بانک مرکزی را تشریح کرد.

وی در ابتدا با تاکید بر این موضوع که حصول به موفقیت کامل در زمینه های پولی و بانکی مستلزم ارتقای انضباط مالی و بودجه‌ای دولت خواهد بود، ابراز خرسندی کرد که با توجه به رویکرد انضباط گرایانه دولت دوازدهم و پیش‌بینی‌های موجود از روند تحولات آینده، این امر دست یافتنی است.

پاکسازی غیرمجازها

رییس کل بانک مرکزی به موضوع پاکسازی غیرمجازها اشاره کرد و گفت: فعالیت موسسات اعتباری غیرمجاز به عنوان برجسته ترین مشکل دو دهه اخیر در نظام بانکی شناخته شده است، حضور مخرب اینگونه موسسات سبب شد بانک‌ها به‌منظور ادامه فعالیت، به رقابت غیر اصولی بر سرِ نرخ سود بانکی بپردازند. این موضوع با ورود ابزارهای بدهی دولت و انتشار بی‌رویه آنها، ابعاد تازه‌ای به خود گرفت. او افزود: برآیند این اثرات موجب شد در درجه اول وضعیت سودآوری شبکه بانکی و پس از آن وضعیت شاخص‌هایی نظیرکیفیت و کمیت سرمایه، تحت‌تاثیر قرار گیرد. به همین دلایل بانک مرکزی برخورد قاطعانه و مبارزه با رشد و گسترش موسسات غیرمجاز را یکی از اهداف اصلی خود قرار داد و امروز در اثنای صدمین روز فعالیت دولت دوازدهم به جرأت می توان گفت هیچ موسسه غیرمجاز فعالی در کشور وجود ندارد.

اثر بخش نامه هشت بندی در نرخ سود

سیف اقدام شایسته دیگر بانک مرکزی را ابلاغ بخشنامه هشت‌بندی کاهش نرخ سود به شبکه بانکی معرفی کرد که با هدف انتظام‌بخشی به بازار پول،‌ کاهش هزینه تجهیز بانک ها و به تبع آن کاهش هزینه‌های تامین مالی اقتصاد انجام شد. او افزود: خوشبختانه بانک ها و موسسات اعتباری با درک شرایط کنونی و التزام به این بخشنامه، جلوه ای از همدلی را در اجرای مصوبات بانک مرکزی نشان دادند و اکنون بازرسی های انجام شده در بیش از ٤٥٠٠ شعبه در سراسر کشور حاکی از عدم تخلف قابل توجه در این زمینه است.

عملکرد مثبت پولی، اعتباری وارزی

رئیس کل بانک مرکزی ثبات ارزی و پولی و توسعه سیاست های اعتباری را سه دستاورد دیگر بانک مرکزی توصیف کرد. به باور سیف، در حوزه اقتصادی و کنترل تورم امروز می‌توان با افتخار اعلام کرد که دستاوردهای تورمی این دولت از‌ نظر ماندگاری تورم‌ پایین، غیرقابل انکار است. این موضوع دستاوردی مهم برای بانک مرکزی در طول تاریخ انقلاب اسلامی تا کنون است و نمی‌توان نقش آن را در دستیابی به دیگر اهداف از جمله ثبات بازار ارز و کمک به رشد اقتصادی نادیده گرفت. در نتیجه اقدام های بانک مرکزی، نرخ تورم در سطوح تک‌ رقمی پایدار ماند که مصداق آن در دستیابی به نرخ تورم متوسط 9.9 درصد و نقطه به نقطه به 9.6 درصد در آبان‌ ماه سال جاری است.

وی در خصوص سیاست های ارزی در کانال تلگرامی خود گفت: در حوزه ارزی نیز باید تاکید شود سیاست ارزی بانک مرکزی ایجاد ثبات در بازار ارز است. آرامش در این بازار از یک ‌طرف کارایی نظام قیمت‌گذاری را برای صادر کنندگان و وارد کنندگان بهبود بخشیده و از طرف دیگر اعتبار بین‌ المللی اقتصاد ایران را با ‌هدف جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی ارتقاء می‌بخشد.

رییس شورای پول و اعتبار در تشریح سیاست های اعتباری نیز عنوان کرد: با تلاش و برنامه ریزی های اصولی در حوزه اعتباری بانک مرکزی دستاوردهای قابل توجهی به دست آمده است که می توان به آغاز اعطای 300 هزار میلیارد ریال تسهیلات در راستای اجرای دستورالعمل تأمین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط اشاره کرد. ضمن آنکه اجرای طرح ضربتی اعطای تسهیلات قرض‌ الحسنه ازدواج با همکاری ۱۱ بانک و اعطای بیش از 78.8 هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌ الحسنه ازدواج به بیش از 753 هزار نفر در شش ماهه اول سال 1396 از دیگر دستاوردهای بانک مرکزی با همکاری شبکه بانکی در بخش اعتبارات بوده است.

سیف در پایان، موارد مطرح شده را اهم مجموعه فعالیت های انجام شده بانک مرکزی در برخی حوزه ها دانست و توضیح داد: مسلماً دستاوردهای دیگری در زمینه های بین المللی و گسترش روابط بانکی در کنار اصلاح ساختارهای بانکی منطبق با استانداردهای جهانی حاصل شده است که در این مجال اندک قابل بیان نیست، اما آنچه باید تاکید شود تلاش‌ برای بهبود روش ها و کسب دستاوردهای حوزه پولی و بانکی است که همچنان در دستور کار این بانک قرار دارد و امیدواریم با برنامه ریزی ها و اتخاذ تصمیم های صحیح همچون عملکرد چندسال اخیر، شاهد رونق بیش از پیش فعالیت اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار باشیم.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000