آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد

انقباض تورم در مواد خوراکی

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۳۹۶/۰۹/۱۵
بررسی‌ها نشان می‌دهد چهار هفته متوالی است که گروه‌های خوراکی تورم قابل‌ توجهی نداشته‌اند و کم و بیش به سمت کاهش پیش رفته‌اند به‌ طوری که در همین چهار هفته گذشته، تنها چهار گروه خوراکی از ۱۱ گروه تورم مثبت داشته‌اند.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا، گزارش بانک مرکزی از نرخ تورم مصرف‌کننده آبان ماه که در هفته گذشته منتشر شد، نشان می‌داد که یکی از مهم‌ترین عوامل رشد تورم در ماه گذشته، گروه خوراکی‌ها بوده است. اما با توجه به گزارش خرده‌ فروشی منتشر شده در هفته نخست آذر ماه به‌ نظر می‌رسد در صورت تداوم روند مشابه، تورم از مواد خوراکی عبور کرده و در آذرماه از فشار خوراکی‌ها بر تورم کاسته شود.

گزارش بانک مرکزی از مواد خوراکی در هفته منتهی به ۳ آذر ماه نشان می‌دهد که از میان ۱۱ گروه خوراکی مورد بررسی، چهار گروه تورم مثبت، سه گروه تورم منفی و تورم چهار گروه بدون تغییر بوده است.

بر اساس این گزارش، در هفته نخست آذر ماه سال‌ جاری، چهار گروه «گوشت مرغ»، «میوه‌های تازه»، «سبزی‌های تازه» و « قند و شکر » تورم مثبت داشته‌اند که از میان این چهار گروه تنها سه گروه «گوشت مرغ» و «میوه‌های تازه» و «سبزی‌های تازه» با رشد قیمتی ۲ درصد، ۹. ۱ درصد و ۱. ۱ درصد تورم بالای یک درصد را ثبت کرده‌اند. ارقام گزارش منتشر شده نشان می‌دهد که در هفته مورد بررسی قیمت متوسط هر کیلو گوشت مرغ حدودا ۷ هزار و ۳۷۰ تومان بوده که نسبت به هفته قبل ۲ درصد افزایش قیمت داشته است. در گروه میوه‌های تازه نیز قیمت سیب زرد ۹. ۱ درصد، پرتقال درجه یک ۵. ۱ درصد، لیموشیرین ۸. ۰ درصد و کیوی ۵. ۸ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۵. ۰ درصد تا ۱. ۹ درصد افزایش داشته است. بیشترین افزایش قیمت در اقلام این گروه به انگور اختصاص داشته که هر کیلوی آن در سطح شهر تهران به قیمت ۷ هزار و ۲۵۰ تومان عرضه شده است. در این گروه خوراکی، کمترین افزایش قیمت نیز به سیب قرمز تعلق داشته که هر کیلوی آن به قیمت ۵ هزار و ۱۲۰ تومان به فروش رسیده است.

در گروه سبزی‌های تازه نیز قیمت لوبیا سبز ۷. ۱ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۴. ۰ درصد تا ۸. ۳ درصد افزایش داشته است. قیمت سبزی‌های برگی نیز ثابت بوده است. بر اساس این گزارش، قیمت هر کیلو کدو سبز در شهر تهران به قیمت ۲ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده که به نسبت هفته گذشته رشد قیمتی ۸. ۳ درصدی را ثبت کرده است. قیمت هر کیلو سیب‌ زمینی نیز به حدود ۲ هزار و ۷۰ تومان نزدیک شد که تورم هفتگی ۴. ۰ درصدی را به‌ دست آورده است. گروه قند و شکر نیز در هفته مذکور تورم ۱. ۰ درصدی را ثبت کرده است.

همچنین بر اساس گزارش منتشر شده بانک مرکزی، سه گروه خوراکی گوشت قرمز، برنج و تخم‌ مرغ به ترتیب تورم منفی ۱. ۰درصد، منفی ۱. ۰ درصد و منفی ۶. ۰ درصد داشته‌اند. آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهند که قیمت متوسط هر کیلو گوشت گوسفند با استخوان، به حدود ۴۶ هزار و ۵۱۰ تومان رسیده است که به نسبت هفته گذشته، ۲. ۰ درصد کاهش قیمت داشته است. علاوه بر این، هر کیلو گوشت گاو و گوساله بدون استخوان حدود ۴۱هزار و ۴۰۰ تومان بوده که قیمت آن به نسبت هفته گذشته ثابت بوده است. در گروه برنج نیز تورم برنج داخله درجه دو منفی ۵. ۰ درصد و متوسط قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی و متوسط قیمت برنج داخله درجه یک بدون تغییر بوده است که تورم ۱. ۰درصدی را برای گروه برنج به ارمغان آورده است.

گزارش بانک مرکزی در تاریخ منتهی به ۳ آذرماه سال جاری نشان می‌دهد که قیمت متوسط هر شانه تخم‌مرغ حدودا دو کیلیویی به حدود ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است که تورم هفتگی منفی ۶. ۰ درصدی را ثبت کرده است. این درحالیست که بررسی روند تورم هفتگی تخم‌مرغ نشان می‌دهد که پس از تورم ۱. ۱۵ درصدی این گروه خوراکی در هفته نخست آبان ماه(که بیشترین میزان تورم در این گروه از ابتدای سال تاکنون بوده است)، متوسط قیمت این گروه خوراکی روندی نزولی در پیش گرفته است. تورم ماهانه این گروه نیز افت قابل‌توجهی داشته است. تورم ماهانه گروه تخم‌مرغ در گزارش گذشته (هفته منتهی به ۲۶ آبان ماه)، حدود ۶. ۱۷ درصد بوده که در هفته مذکور به حدود ۶. ۱ درصد رسیده است، در واقع حدود ۱۶ واحد درصد افت داشته است. براساس گزارش خرده‌فروشی بانک مرکزی در هفته منتهی به ۳ آذر ماه، چهار گروه «لبنیات»، «روغن»، «چای» و «حبوب» تغییر قیمتی نداشته‌اند. در میان این چهار گروه، قیمت گروه روغن ۷ هفته، قیمت گروه لبنیات ۵ هفته و گروه چای حدود ۴ هفته است که ثابت مانده است. اما قیمت گروه حبوب در هفته‌های گذشته نوسانات قیمتی هر چند اندکی را سپری کرده است.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000