شکرچی زاده مطرح کرد؛
تاکید بر تداوم لرزه خیزی تهران و البرز
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ، درباره جمعبندی جلسه مشترک که با سازمان زمین شناسی، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، پژوهشگاه بین المللی زلزله و مهندسی زلزله با حضور صاحبنظران و همچنین نمایندگانی از استان تهران و البرز، (۳۰ آذرماه) برگزار شد، به ارایه نکاتی پرداخت.
شکرچی زاده گفت: با توجه به اطلاعاتی که از دستگاههای شتابنگار و لرزهنگار موجود است به نظر میرسد هنوز گسل ماهدشت فعال است و منطقه زلزله زده هنوز لرزهخیز بوده و به ثبات نرسیده است.
وی تصریح کرد: توصیه ما به شهروندان استانهای البرز و تهران این است که کماکان هوشیاری خود را حفظ کنند.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر این مطلب که هوشیاری مردم در حال حاضر، بهترین کاری است که باید آن را جدی گرفت، خاطر نشان کرد: امیدواریم مردم با بلوغی که دارند و در زلزله چهارشنبه شب تهران و البرز آن را ثابت کردند کماکان بتوانیم وضعیت موجود را حفظ کنیم تا روزهای پرخطر حاصل از زلزله سپری شوند.
شکرچیزاده اظهار نظر کلی در مورد اینکه آیا وقوع زلزلهای در پیش است یا خیر، به نتایج حاصل از دستگاههای شتاب نگار برای رکود پسلرزههای احتمالی آتی در روزهای آینده موکول کرد و گفت: با توجه به سابقه تاریخی زلزلههایی که در منطقه البرز و تهران در سالیان گذشته رخ داده است برداشت کلی این است که روزهای انتظار و سپریکردن بحران حاصل از زلزله احتمالی ممکن است طولانی شود. به همین دلیل باید صبور باشیم و ارایه نتیجه نهایی را به برداشتهایی که در روزها و هفته آتی از دستگاههای شتاب نگار میگیریم، موکول کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: به طور مستمر، پایش دادهها و برداشتها انجام میشوند و نتیجه حاصل از برداشتها در روزهای آتی حتما به اطلاع عموم شهروندان خواهد رسید.
گفتنی است، زمین لرزهای به بزرگی ۵.۲ ریشتر ساعت ۲۳:۲۷ دقیقه چهارشنبه شب ۲۹ آذرماه تهران را لرزاند، زمین لرزهای با عمق ۷ کیلومتر که کانون آن در مرز استان تهران و البرز و در ۳ کیلومتری ملارد در غرب استان تهران و هفت کیلومتری مشکین دشت در استان البرز و ۹ کیلومتری شهریار استان تهران بود و البته در استان های گیلان، البرز، قم، مرکزی و قزوین احساس شد.
بر اثر این زمین لرزه که بیشتر در غرب استان تهران احساس شد، خطوط تلفن برخی مناطق تهران و کرج اختلال ایجاد شد و مردم سراسیمه و وحشتزده به خیابان ها هجوم بردند و بسیاری این شب تقریبا سرد را تا صبح در خودروهای خود سپری کردند.
۱۲ سال قبل، بعدازظهر ۸ خرداد ماه ۱۳۸۳ آخرین باری بود که زلزله به صورت جدی باعث ترس و وحشت ساکنان پایتخت شد و از آنها زهرچشم گرفت، زمین لرزه ای با بزرگای ۶، ۳ که ناحیه گستردهای از استانهای شمالی ایران از جمله تهران را لرزاند و با اینکه خساراتی بدنبال نداشت اما دلهره آور بود.