پایگاه خبری بانک مسکن بررسی می کند

۱۰ راه صرفه جویی مصرف آب توسط کودکان

یکی از کلیدی ترین و موثرترین شیوه های آموزش برای صرفه جویی در مصرف آب، توجه و تمرکز آموزش در سنین کودکی و نوجوانی است.
پایگاه خبری بانک مسکن

کارشناسان معتقدند که آموزش مفید در این گروه سنی، می تواند اثر قابل توجهی در تغییر فرهنگ مصرف آب در کل جامعه داشته باشد. بانک مسکن در قالب کمپین «من ایرانم، مرا دریاب» در یکی از بخش ها قصد دارد، شیوه های صحیح آموزش مصرف آب را به عموم شهروندان اطلاع رسانی کند.

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، در سال های گذشته کاهش ذخایر آبی کشور و افزایش میزان مصرف باعث شده که ایران از لحاظ تامین منبع حیاتی با عدم تعادل روبرو شود. بر این اساس، لازم است شیوه های مصرف نسبت به گذشته تغییر کند، یکی از راهکارهای بهبود شیوه های مصرف، بهره گیری از روش های صحیح آموزش است. اما کارشناسان معتقدند که آموزش های مصرف آب باید بر اساس گروه های سنی تفکیک شود. در این میان، آموزش در سنین کودکی و نوجوانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است است، زیرا که این گروه سنی دارای تاثیرپذیری و آموزش بالایی هستند و از سوی دیگر، این افراد می توانند بر روی افراد بزرگسال و همسالان خود نیز تاثیر ویژه ای داشته و آموزش ها را منتقل کنند. همچنین این نوع آموزش پایه ریزی برای آینده خواهد شد، زیرا گروهی از تصمیم گیران آینده، از میان دانش آموزان امروز انتخاب خواهند شد. در این خصوص دبیرخانه کودک و انرژی راهکارهای گام به گام را در خصوص آموزش به کودکان ارائه کرده است که می توان با بهره گیری از این بسته های آموزشی، شیوه های صحیح مصرف آب را برای این گروه سنی تشریح کرد:

1- توصیه های خود را عملی انجام دهید و با بچه ها تمرین کنید. هر زمان که می خواهید برای آموزش هر چیزی به بچه ها اقدام کنید تمرین موعظه هایتان مهم است. بسیاری از عادات و رفتار کودکان شما توسط پیروی از آنچه شما به عنوان پدر و مادر انجام می دهید شکل می گیرد. اگر شما بخواهید آن ها متعهد به حفاظت از آب باشند باید خودتان به آن عمل کنید.

2- آموزش را سرگرم کننده کنید. هر آموزشی، زمانی اثربخش­تر است که جالب باشد. می توانید این کار را به بازی تبدیل کنید و مثلا اگر دو فرزند دارید سیستمی برای امتیازدهی به بچه ها برای یادآوری یا انجام کارهایی که سبب صرفه جویی در آب می شود درست کنید.

3- آب برای بسیاری از کودکان نماد شادی و بازی است و بیشتر کودکان بازی کردن با آب یا در آب را دوست دارند. از این رو اگر به طور صریح به آنها بگویید که آب را زیاد مصرف نکن، مطمئنا تاثیر زیادی نخواهد داشت.در داستان های خود برای کودکان توضیح دهید که زندگی بدون آب چقدر می تواند سخت باشد

4- از تمامی قوانین و محدودیت های حفاظت آب که ممکن است در محل زندگی شما اعمال شود، آگاه شوید و از آن تبعیت کنید.

5- فرزندان خود را در مورد نیاز به حفاظت از آب آگاه کنید. از خرید اسباب بازی‌ها و سرگرمی هایی که به یک جریان ثابت آب نیازدارند، خودداری کنید و به کودکان آموزش دهیم تا با بستن بموقع شیر، از هدر رفتن آب جلوگیری کنند.

6- گروه های فرهنگی، غیر دولتی را به ایجاد و ارتقای فرهنگ حفاظت از آب در میان کودکان و بزرگسالان تشویق کنید.

7 – به کودکان بگویید که هرگونه اتلاف قابل توجه آب، شکستگی لوله‌ها و هدر رفتن آب در هر نقطه را به مرکز ارتباطات مردمی (تلفن ۱۲۲) اطلاع دهند.

8 -تشریح و تبیین آب مجازی ( آب مصرفی لازم برای تولید انواع کالاها از جمله پوشاک و لوازم خانگی و وسایل الکترونیکی و ...) برای دانش آموزان و اینکه از چه روش هایی غیرمستقیم به اتلاف منابع آب دامن می زنیم.

9 - نکته آخر و کلیدی این که صرفه جویی در آب با آموزش آغاز می شود. ارزش صرفه جویی در آب و اینکه چطور باعث پس انداز درآمد خانواده و کمک به حفظ محیط زیست می شود را توضیح دهید. فراموش نکنید که خود شما باید الگو باشید.

10- بچه ها تنها زمانی دستورالعمل های شما برای صرفه جویی در انرژی را جدی می گیرند که بدانند شما بیش از حد دنبال این کار را گرفته اید.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000