مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری مطرح کرد؛

اجرای طرح بازآفرینی شهری در ۳۳ هزار هکتار از بافت‌های شهری ناکارآمد

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۷/۰۶/۱۰
فرآیند واگذاری اجرای طرح‌های بازآفرینی شهری به افراد و گروه‌های مختلف، فرآیند کاملا رقابتی بوده و این رویه را دنبال خواهیم کرد و بر آن اهتمام جدی داریم.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، هوشنگ عشایری معاون وزیر راه و شهرسازی در جلسه مشترک با جامعه مهندسان مشاور شهرساز و معمار با موضوع نحوه واگذاری پروژه‌های بازآفرینی شهری، گفت: برنامه بازآفرینی شهری که با ایده‌های دکتر آخوندی و همچنین همفکری دکتر ایزدی برای ما و همه کسانیکه دغدغه هویت شهری را دارند، تبیین شده است برنامه ای است که بر محله محوری و مشارکت مردمی استوار است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: آنچه در برنامه ملی بازآفرینی شهری تبیین شده روح و اساس آن پاسخ دادن به دغدغه‌های هویت شهری است و طبیعتا این طرح، سیاست، استراتژی، راهبرد و برنامه دارد و بخشی از تعاریفش در عملیات اجرایی مشخص می‌شود.

عشایری افزود: قرار است ما در مدت پنج سال، برای ۶۶ هزار هکتار از محدوده قانونی شهرها، طرح بازآفرینی شهری تعیین کنیم. از این میزان، ۳۳ هزار هکتار تهیه شده است و جزو برنامه ما قرار دارد که باید تا سال ۱۴۰۱ اتفاق بیفتد.

این مقام مسوول گفت: اجرای این برنامه یک فرصت خوب و مناسبی را احیا و احصا می‌کند تا کسانیکه وظیفه اجرای طرح و برنامه شهر را بر عهده دارند به طرح و برنامه شهر به خصوص در نقاطی از شهر که برخی از آنها دارای هویت تاریخی است توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۰ میلیون نفر در محدوده ۶۶ هکتاری اجرای طرح بازآفرینی شهری ساکن هستند، گفت: فضای بسیار مناسبی برای عرض اندام تفکر مهندسی شهرسازی در محدوده طرح بازآفرینی شهری وجود دارد و اینجاست که انتظار داریم تا مطالبه‌گری اتفاق بیفتد.

عشایری از جامعه مهندسان مشاور خواست تا با مطالبه‌گری، هویت اصلی شهرها را به آنها بازگردانند. وی گفت: متاسفانه شاهد هستیم که تحت‌ عنوان بازآفرینی شهری، اتفاقات ناخوشایندی در حال رخ دادن است و باز هم متاسفانه شاهدیم که برخی از این نوع اتفاقات ناخوشایند از جانب برخی از مهندسان مشاور مطرح می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی نمونه‌های نامناسب اجرای طرح بازآفرینی شهری را اجرای خیابانی در بافت تاریخی شهرسازی تحت ‌عنوان خیابان قارن عنوان کرد و گفت: آنچه در برنامه ملی بازآفرینی شهری بر روی آن تاکید داریم توجه به تسهیل گری اجتماعی چه در طراحی شهری و سایر موارد اجرا در مقیاس محلی و مقیاس شهری است.

وی ادامه داد: در نظر داریم تا در شرکت بازآفرینی شهری، مهندسان مشاوری که طرح بازآفرینی شهری ارایه می‌دهند، صلاحیت تسهیل گری اجتماعی نیز کسب کنند.

امضای ۱۳۱ قرارداد طرح بازآفرینی شهری

عشایری در مورد نگرانی‌هایی که در مورد نحوه ارجاع کار در شرکت بازآفرینی شهری وجود دارد نیز به ارایه توضیحاتی پرداخت و گفت: طی ۳ سال گذشته، ۱۳۱ قرارداد در حوزه‌های تهیه طرح بازآفرینی شهری در مقیاس شهری و محله‌ای، حوزه معماری و طراحی‌شهری و همچنین مطالعات پژوهشی با ۳۲ میلیاردتومان به امضا رسید.

وی ادامه داد: این حجم از قراردادها و اعتباراتی که تامین شده است مبین این مطلب است که منابع موجود برای اجرای طرح بازآفرینی شهری دیده شده که تاکنون ۱۹.۷ میلیاردتومان از ۳۲ میلیارد تومان پرداخت شده است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری همچنین خاطرنشان کرد: وفق قانون، شرکت بازآفرینی شهری می‌تواند با هر فرد و شرکتی که صلاحیت لازم را برای اجرای طرح بازآفرینی شهری داشته باشد برای اجرای پروژه قرار داد منعقد کند اما به دلیل شفافیت این اطلاعات برای مشاهده عموم قابل‌دسترسی است.

عشایری تصریح کرد: استقرار رویکرد ما به این سمت و سو است که به سمت شفاف‌سازی برویم و این تاکیدی است که اگرچه دولت در سطح کلان به آن اهتمام دارد، مورد نظر و توجه ما در شرکت بازآفرینی‌شهری هم هست.

وی ادامه داد: رویکرد ما به واقع بدین‌گونه بوده است که فعالیت معماری را به معماران، فعالیت شهرسازی را به شهرسازان و همینطور مسوولیت‌ها را به این نحو بین گروه‌های مختلف، در حد توان خود تقسیم کردیم، همچنین است فعالیت‌های پژوهشی و مطالعاتی و این رویکردی است که در شرکت بازآفرینی شهری، دنبال کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی‌شهری ایران گفت: خوشبختانه اکثریت فرآیند واگذاری اجرای طرح‌های بازآفرینی شهری به افراد و گروه‌های مختلف، فرآیند کاملا رقابتی بوده است و این رویه را دنبال خواهیم کرد و بر آن اهتمام جدی داریم.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000