استاندار خراسان رضوی

اجرای مدل مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی

علیرضا رزم حسینی در نخستین جلسه شواری هماهنگی بانک های استان ابراز داشت:با کمک نظام بانکی، در حوزه اشتغال و اجرای پروژه های اقتصادی گام های موثری برداشته شده است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش خبرنگار استانی پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی در نخستین جلسه شورای هماهنگی بانک های استان در سال 98 که در هتل سلام مشهد به میزبانی بانک مسکن و با حضور معاون اقتصادی استانداری خراسان رضوی ، معاون قضایی رییس کل دادگستری خراسان و مدیران شعب بانکهای دولتی و خصوصی استان برگزار شد، از شبکه بانکی به عنوان موتور محرک اقتصاد یاد کرد و افزود: اگر سیستم بانکی کمک نمی کرد، سال گذشته نمی توانستیم در حوزه اشتغال زایی و اجرای پروژه های اقتصادی گام های موثری برداریم.

وی ادامه داد: خوشبختانه امروز همدلی و همگرایی بسیار خوبی در بین ارکان حاکمیت در استان شکل گرفته و همین مسئله پشتوانه موثری برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی و دستیابی به توسعه اقتصادی فرهنگی در استان شده است.

استاندار خراسان رضوی بزرگترین چالش امروز کشور را معیشت و اقتصاد مردم برشمرد و خاطرنشان کرد: در طی مدت اجرای برجام، شبکه بانکی شاهد آثار مثبت توافق هسته ای بر مبادلات مالی و تجاری بود اما خروج آمریکا از این معاهده بین المللی و تشدید فشارها علیه جمهوری اسلامی، کشورمان را با سکته اقتصادی مواجه کرد.

وی گفت: متاسفانه هنوز در افکار برخی از مدیران دستگاه های اجرایی این باور نهادینه نشده است که ما امروز در جنگ اقتصادی قرار داریم و ضرورت دارد که در همه بخش ها، تصمیمات عملیاتی، موثر و مطابق با این شرایط گرفته شود.

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: به رغم آنکه در جنگ اقتصادی با دشمن قرار گرفته ایم اما برخی از تصمیماتی که این روزها گرفته می شود، مطابق با شرایط صلح است و در این صورت طبیعی است که نمی توان به نتایج مطلوب در راستای ایجاد رونق اقتصادی دست یافت.

وی بیان کرد: با اجرای مدل مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در خراسان رضوی، بسیاری از معین های اقتصادی فعالیت های اجرایی را شروع کرده اند و در تلاش هستیم که از این ظرفیت ارزشمند برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به برنامه ریزی بانک ها برای پرداخت 15 هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید در سال 98 گفت: در حوزه صنعت ایجاد هر یک فرصت شغلی حدود یک میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت درحالی که با تسهیلات 30 میلیون تومانی در دیگر بخش ها می توان برای 3 تا 4 نفر اشتغال ایجاد کرد.

وی اظهار کرد: بانک ها باید به جای پرداخت تسهیلات کلان، وام های خرد پرداخت کنند تا زمینه ایجاد فرصت های شغلی بیشتری فراهم شود. البته معتقدیم نباید به کسانی که اهلیت اقتصادی ندارند، تسهیلات پرداخت کرد زیرا هم خودشان گرفتار می‌شوند و هم سپرده های مردم را با مشکل مواجه می‌کنند.
وی گفت: با مشارکت معین های اقتصادی و ایجاد صندوق های خرد، از سرمایه های مردمی برای ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی فرهنگی استفاده خواهیم کرد. استاندار خراسان رضوی در خاتمه سخنان خود از اقدامات مطلوب بانک مسکن در اشتغال زایی ،رونق تولید و تامین مسکن آحاد جامعه تقدیر و تشکر کرد .

در ادامه علی رسولیان معاون اقتصادی استانداری اظهار داشت : در حوزه های اقتصادی مجموعه شاخص ها نشان می دهد که عملکرد استان در سال گذشته با کمک بانکها عملکرد مطلوبی بوده است. وی افزود: در سال جاری باید تمام توان خود را به ظرفیتهای درونی استان متمرکز کنیم و با کمک و همراهی بانکها بتوانیم طرح توسعه اقتصادی و رونق تولید را اجرایی کنیم .

سپس حسن خطیب زاده مدیر شعب استان با اشاره به نامگذاری سال 98 با عنوان رونق تولید از سوی مقام معظم رهبری بیان کرد: بخش مسکن به عنوان یکی از اصلی ترین بخش های اقتصادی و موثر در حوزه تولید و اشتغال می باشد و بانک مسکن به عنوان تنها بانک تخصصی در این زمینه آمادگی ارائه انواع خدمات به فعالان این حوزه در جهت تامین مالی را دارد.

وی افزود : در این راستا بسته رونق مسکن در همه بخش ها توسط این بانک طراحی شده است و به زودی شاهد رونمایی آن خواهیم بود .خطیب زاده در ادامه نیز به تشریح انواع خدمات بانک پرداخت .

امیر مرتضوی معاون رئیس کل دادگستری خراسان رضوی هم در این جلسه گفت: رزم حسینی در مدت کوتاه فعالیت در استانداری، رویکرد اقتصادی خوبی را کلید زده است که امیدواریم تجربه خوب کرمان در خراسان رضوی محقق شود.

مرتضوی افزود: دستگاه قضایی برای ایجاد تحول اقتصادی فرهنگی، در کنار دستگاه های اجرایی خواهد بود و انتظار می رود که تمامی نهادهای ذی ربط، به صورت هماهنگ فعالیت های اجرایی را پیش ببرند.
دبیر شورای هماهنگی بانک های خراسان رضوی هم در این جلسه گفت: شبکه بانکی در راستای مدل مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی استان، برنامه ای عملیاتی تدوین و پیشنهاد کرده است تا زمینه تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی فراهم شود.

حسن مونسان افزود: در سال 97، 8138 میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک ها به بخش های مختلف کشاورزی، مسکن، صنعت، قرض الحسنه و... پرداخت شد و برای امسال 15 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: از مجموع تسهیلات پیش بینی شده جهت پرداخت در سال 98، 2 هزار 250 میلیارد تومان به بخش کشاورزی، 2 هزار و 700 میلیارد تومان به بخش مسکن و ساختمان و 2 هزار و 700 میلیارد تومان به بخش تسهیلات قرض الحسنه اختصاص خواهد یافت.

دبیر شورای هماهنگی بانک های خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در سال 97، نسبت مصارف به منابع بانک های استان 68.5 درصد بود که پیش بینی شده است این رقم در سال جاری به 72.8 درصد افزایش یابد.
وی با اشاره به آمادگی بانک ها برای واگذاری واحدهای تملیکی گفت: در صورت واگذاری 138 واحد تملیکی آماده واگذاری در استان، 8 هزار میلیارد تومان دارایی بدون حتی یک ریال سرمایه گذاری جدید، آزادسازی خواهد شد.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000