کنترل نقدینگی، سیاست اصلی بانک مرکزی
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، پنجاه و ششمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان تهران با حضور رییس کل بانک مرکزی در محل استانداری تهران برگزار شد. عبدالناصر همتی در این جلسه با مرور شرایط ویژه کشور به دلیل اعمال تحریم های ناعادلانه گفت: علی رغم فشار حداکثری دشمنان، خوشبختانه با همت و تلاش مجموعه دولت و اقدامات بانک مرکزی ثبات نسبی در بازار ارز و اقتصاد کشور ایجاد شده است.
وی افزود: اگرچه این اقدامات در شرایط فعلی حائز اهمیت است لکین نباید به این حد قائل شویم و لازم است تلاشها مضاعفتر شود.
جانشین رییس ستاد اقتصاد مقاومتی در استان تهران با بیان اینکه بهبود وضعیت معیشت مردم خصوصا اقشار دارای حقوق ثابت و با درآمد پایین و ارتقای فضای کسب و کار از اولویتهای بانک مرکزی است گفت: به دلیل تحریمهای آمریکا، منابع ارزی کشور نیازمند مدیریت صحیح است و باید با اتخاذ تصمیمهای مناسب منابع محدود ارزی کشور در محلهایی هزینه شود که بیشترین کارایی و بهرهوری را دارد.
رییس شورای پول و اعتبار خواستار ارایه برنامههای مدون و کارشناسی در انجام پروژههای اقتصادی شد و گفت: انجام کارهای کارشناسی قبل از تدوین پروژهها از الزامات است ضمن آنکه تشکیل کارگروه ویژه پیگیری مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی و تعیین کارشناس مسلط به موضوعات در بانک مرکزی در پیگیری و پیشبرد پروژهها بسیار مفید خواهد بود.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به انتظارات و توقعات فراوان از سیستم بانکی تاکید کرد: شرایط کشور ویژه است و منابع سیستم بانکی باید به صورت صحیح و بهینه تخصیص یابد و همچنین انتظارات از نظام بانکی منطبق با واقعیت و شرایط کنونی اقتصاد باشد.
همتی کنترل نقدینگی را از اهم سیاستهای بانک مرکزی برشمرد و گفت: کنترل نقدینگی از سیاستهای اصلی و ویژه بانک مرکزی است چرا که با مدیریت این موضوع به طبع تورم نیز کنترل و شرایط معیشتی نیز بهبود مییابد.
جانشین رییس ستاد اقتصاد مقاومتی در استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع بازگشت ارز حاصل از صادارت پرداخت و گفت: اکنون ابزار مهم تجارت خارجی کشور صادارت غیرنفتی است و ارز حاصل از صادرات به خوبی درسامانه نیما عرضه می شود.
همتی موضوع بدهی به بانک ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: بدهی به بانک در واقع بدهی به مردم است چرا که منابع بانک ها از سپرده های مردمی تامین می شود و لازم است بدهکاران بانکی در ایفای تعهدات خود مسئولانه عمل نمایند.
در این جلسه همچنین رییس کل بانک مرکزی به موضوعات چک های برگشتی و سازوکار ارزیابی وثائق بانکی پرداخت و اصلاحاتی در این زمینه ها را لازم و ضروری دانست.