مصاحبه رادیویی مدیر شعب استان گلستان با موضوع بانکداری اسلامی
به گزارش خبرنگار استانی پایگاه خبری بانک مسکن - هیبنا، مدیر شعب استان در این مصاحبه خبری، طی سخنانی گفت: بانکداری اسلامی متشکل از دو مفهوم بانکداری و اسلامی است که روش بانکداری از قدیم در کشورهای اروپایی متداول و در کشورهای اسلامی بهویژه ایران با استناد به اصول فقه، سعی در اسلامی کردن آن شده است.
وی افزود: پس از انقلاب اسلامی و در تاریخ 10 شهریور 1363 قانون بانکداری بدون ربا که نشاتگرفته از قوانین بانکداری اسلامی میباشد به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. اسدی فر ادامه داد: عقود قرضالحسنه، مشارکت، مضاربه، سلف، مرابحه، فروش اقساطی، اجاره بهشرط تملیک و ... ازجمله عقود اسلامی میباشند.
مدیر شعب استان اظهار داشت: هدف بر این بوده است که منابع بانکها در قالب این عقود که تمامی آنها با تنظیم قرارداد فیمابین وکیل با موکل، راهن با مرتهن، قرض گیرنده با قرض دهنده و ... انجام میپذیرد، در راستای کمک به تولید و پیشرفت کشور باشد، اما با افزایش تورم و قطعاً تحریمهای ظالمانه که از زمان پیروزی انقلاب اسلامی شاهد آن هستیم این مسیر دچار انحراف شد و به جای آنکه برای نگهداری پول مردم کارمزد اخذ شود، سود پرداختشده و در کنار آن نیز بانکها مجبور به پرداخت تسهیلات با نرخهای بالاتر از سودهای پرداختی به بخشهای مختلف میباشند.
مجید اسدی فر در ادامه یادآور شد: پرداخت سود بیشتر مساویست با پرداخت تسهیلات با سود بیشتر و ضربه به تولید کشور به دلیل افزایش هزینههای مرتبط با تولید.
وی تصریح کرد: باید راهکاری اندیشیده شود که مردم از محل سود واحدهای تولیدی که سرمایهگذاری میکنند، بهرهمند شوند.
مدیر شعب استان در پایان ابراز امیدواری کرد: با اتخاذ تدابیر مؤثر و راهکارهای اجرایی لازم توسط مسوولان کشوری، در آینده شاهد ثبات و پیشرفت نظام اقتصادی کشور باشیم.