آمارهای بانک مرکزی در اولین ماه تابستان نشان می دهد
رشد قابل توجه سپرده های ماهانه در تیرماه
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، بانک مرکزی آمار مانده سپرده و تسهیلات بانکی تیر ۹۹ را منتشر کرد. این آمار در بخش سپرده ها، روند قابل توجهی را ثبت کرده است. براساس آمار منتشر شده در نخستین ماه تابستان سالجاری، مانده سپرده های بانکی به رقم ۳۰۵۸ هزار میلیارد تومان رسیده است. این رقم نسبت به خرداد ماه سال قبل رشدی معادل 4.3 درصد را ثبت کرده است. به این ترتیب در نخستین ماه تابستان سپردههای بانکی با رشد قابلتوجهی مواجه شده است. این رشد در 28 ماه اخیر بی سابقه بوده است. سپردههای گزارش شده شامل سپردههای ریالی و ارزی است. در این توضیحات آمده است که: عمده ارقام سپردههای ریالی بخش غیردولتی نزد بانکها و موسسات اعتباری شامل سپردههای دیداری، قرضالحسنه پسانداز، سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت و بلندمدت، پیش دریافتهای غیردولتی و بستانکاران موقت ریالی و سپردههای ارزی شامل سپردههای دیداری،مدتدار، پسانداز و پیش دریافت اعتبارات اسنادی غیردولتی و بستانکاران موقت ارزی است. بنابراین نرخ تسعیر ارز عامل موثری در رقم سپردههای اعلام شده است و تفکیک رقم سپردههای ریالی و ارزی کار دشواری است.آمارها نشان میدهد رشد نقطه به نقطه سپردهها در تیرماه۳۸ درصد بوده است. نگاهی به روند رشد نقطه به نقطه سپردهها نشان میدهد این رشد از اردیبهشت ۹۳ تا تیر ۹۹ اتفاق نیفتاده است و از این حیث یک رکورد محسوب میشود. بانک مرکزی در کنار آمار مانده سپرده ها، میزان جمع تسهیلات را نیز ارائه می دهد.
براساس گزارش رسمی بانک مرکزی، میزان مانده تسهیلات نظام بانکی کشور در تیرماه سالجاری به رقم ۲۱۲۴ هزار میلیارد تومان رسیده که به نسبت خرداد ماه افزایش 2.7 درصدی داشته است. این در حالی است که رشد ماهانه تسهیلات در خرداد ماه به نسبت اردیبهشتماه 3.7 درصد بوده است. در نتیجه در تیرماه از سرعت رشد تسهیلات کاسته شده است. البته از ابتدای سالجاری روند ماهانه رشد تسهیلات تقریبا صعودی بوده است. بهطوری که در فروردین ماه این رشد 1.1 درصد و در اردیبهشتماه به ۲ درصد رسیده است. پس از آن در خرداد ماه رشد 3.7 درصدی را ثبت کرده اما در تیرماه با کاهش یک واحد درصدی به 2.7درصد رسیده است.
از سوی دیگر آمارها نشان میدهد که میزان تسهیلات تیرماه به نسبت مدت مشابه سال گذشته رشد 32 درصدی داشته است. روند رشد نقطه به نقطه تسهیلات نشان میدهد که در فروردین ماه این رشد 29.5 درصد بوده که در اردیبهشتماه با افزایش نیم واحد درصدی به ۳۰ درصد رسیده است. در خرداد ماه نیز این افزایش ادامه داشته و به 32.3 درصد رسیده است. اما در تیرماه با کاهش 0.3 واحد درصد مواجه بوده است.