پیام وزیر راه و شهرسازی به کنفرانس بینالمللی بزرگداشت روز جهانی اسکان بشر
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، متن پیام محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی به کنفرانس بزرگداشت روز جهانی اسکان بشر به شرح زیر است:
خانمها، آقایان، حضار گرانقدر، شرکت کنندگان محترم در نشست تخصصی مسکن برای همه، معاون محترم دبیرکل سازمان ملل متحد و رییس اجرایی هبیتات امروز باعث افتخار است که مراسم روز جهانی اسکان بشر را در شرایطی جشن می گیریم که با کمال افتخار، جمهوری اسلامی ایران به عنوان رییس شورای اجرایی هبیتات انتخاب شده است و فرصتی مغتنمی فراهم شد تا بتوانیم با همکاری و همراهی نزدیک تر با برنامه اسکان بشر اقدامات موثری را انجام بدهیم.
لازم است هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد را خدمت مردم عزیز جهان به ویژه شما شرکت کنندگان عزیز در این همایش تبریک و تهنیت عرض کنم. امیدوار هستم که بتوانیم جهانی عاری از خشونت و مملو از صلح و تعامل را شاهد باشیم و ضمن مقابله با زورگویی و یکجانبه گرایی از پارادایمهای سنتی و تحمیلی قدرت که همواره گروهی برای یک جهان تصمیم می گرفتند فاصله بگیریم و فضای مناسبتری را با صلح و دوستی در جهان شاهد باشیم.
مساله مسکن برای همه یک مساله عمیق و یک نیاز جدی جامعه بشری است که همه دولت ها در جهت پاسخگویی به آن فعال هستند به ویژه توجه به خانواده و کیفیت زندگی با اولویت دادن به جوانان که از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
ضرورت دارد با دقت به این مساله بپردازیم و این امر را مورد توجه قرار بدهیم. ایران زمین در ترکیبی متنوع و غنی از الگوهای سکونت مبتنی بر فرهنگ ها و شرایط اقلیمی و عناصر ارزشمند فرهنگی و تاریخی همواره خاستگاه تمدن غنی بشری بوده و از بطن آن شهرهای فاخر به جهان معرفی شده اند که در تاریخ و فرهنگ شهرنشینی مختصات ویژه ای دارند و می توانند دانش بسیار عمیق و دقیقی را به جهان معرفی کنند.
شهرهای ایرانی متکی بر هویت غنی سرزمین وسیع ایران، ارزش های معماری و شهرسازی ماندگار را در طول قرن ها تجربه کرده و آن را در سراسر جهان بازنشر داده است. این ارزشها که در زمره ارزشهای تمدن بزرگ و ارزشمند اسلامی و ایرانی به شمار میروند همواره توانستهاند به عنوان میراثداران تاریخی با تلاش و کوشش ژرف و ماندگار، ظرفیتهای گوناگونی را برای ارایه به جامعه بشری فعال کرده و در اختیار جامعه بشری قرار بدهند. این در حالی است که غفلت از ظرفیت های تمدنی در طول یکصدساله اخیر، شکاف بزرگی را در شیوه سکونت در سرزمینهای کهن به وجود آورده و بیم آن میرود که این دایرهالمعارف ارزشمند به جهت کمتوجهی و عدم تمرکز مورد بیمهری واقع شود.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قدیمیترین اعضای برنامه اسکان بشر ملل متحد که در حقیقت آژانس شهری سازمان ملل محسوب میشود، مصمم است در جهت توسعه تعاملات علمی و تحقیقاتی از ظرفیتها و ارزشهای تاریخی و تمدنی خود در طراحی و مدیریت شهری جامعه جهانی را بهرهمند نماید و تجارب خود را در اختیار آنان قرار دهد. از جناب دکتر مظاهری دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر که در فرصت کوتاهی از حضور وی در کمیته ملی میگذرد، خواستهام که این سند را در اختیار همکاران خود قرار بدهد و برای استفاده مدیران شهری آن را در این نشست منتشر نماید.
امیدوار هستم که در اولین فرصت نشست های کاری مشترک در جهت توسعه همکاری ها برای اسکان بشر ملل متحد بتوانیم گام های بزرگی را برداریم.