بررسی آمارهای عملکرد نیم سال نخست نشان می دهد

تحقق ۹۴ درصدی آمارهای مالیاتی

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۳۹۹/۱۰/۱۳
بررسی ها نشان می دهد که در نیم سال نخست سال جاری درآمدهای مالیاتی کشور به میزان ۹۴ درصد از میزان مصوب بودجه وصول شده است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، مرکز آمار ایران گزارش آمارهای اقتصادی را در نیمسال نخست سال جاری به روز کرد. براساس این گزارش درآمدهای مالیاتی در نیمه سال حدود ۸۵ هزار میلیارد تومان بوده است که با توجه به قانون بودجه ۹۹ که کل درآمدهای مالیاتی نیمسال 90 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته، تقریبا 94 درصد از آن را پوشش داده است. در این گزارش، مجموع مالیات‌های مستقیم اخذ شده تا پایان تابستان ۹۹، حدود 55 هزار میلیارد تومان بوده که به نسبت مدت مشابه سال گذشته حدود ۵۵ درصد رشد داشته است. مالیات‌های مستقیم شامل سه جزء مالیات بر اشخاص حقوقی، مالیات بر درآمد و مالیات بر ثروت است. عملکرد درآمدهای مالیاتی دولت نشان می‌دهد در نیمه سال، 23 هزار میلیارد تومان از درآمدهای مالیاتی مستقیم را مالیات بر اشخاص حقوقی تشکیل داده است. در واقع حدود ۴۱ درصد از درآمدهای مالیاتی مستقیم در مدت مذکور از محل مالیات بر اشخاص حقوقی بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد مالیات بر اشخاص حقوقی نیز به نسبت ۶ ماه نخست سال ۹۸، رشد حدود ۱۹ درصد را ثبت کرده است. از سوی دیگر در نیمه نخست سال‌جاری، حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان از درآمدهای دولت از محل مالیات بر درآمد بوده که به نسبت مدت مشابه سال گذشته رشد ۴۳ درصدی داشته است. اما نکته قابل توجه این است که میزان درآمدهای مالیاتی دولت از محل مالیات بر ثروت در نیمه سال ۹۹ به نسبت مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۴۵ درصد رشد داشته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد مالیات بر ثروت نیز در شش ماه نخست سال‌جاری حدود 13 هزار میلیارد تومان بوده در حالی که در مدت مورد بررسی در سال گذشته، مالیات بر ثروت مبلغی در حدود 3 هزار میلیارد تومان بوده است. کل درآمدهای مالیاتی از محل مالیات بر ثروت در سال ۹۸ حدود 8.4 هزار میلیارد تومان بوده است. بنابراین به نظر می‌رسد سازمان امور مالیاتی در اخذ مالیات بر ثروت در سال ۱۴۰۰ عملکرد قابل توجهی داشته است. علاوه براین، مالیات بر کالا و خدمات نیز در نیمه نخست سال‌جاری حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده که رشد آن به نسبت مدت مشابه سال گذشته حدود ۷.۷ درصد بوده است.

اگرچه در سال‌جاری، شیوع ویروس کرونا بر کسب‌و‌کارها اثرگذار بوده است، اما به نظر می‌رسد دولت در کسب درآمدهای مالیاتی چندان بی‌نصیب نبوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد اگر کل درآمد مالیاتی مصوب در بودجه ۹۹ حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان باشد، در نیمه نخست سال‌جاری تقریبا نیمی از آن وصول شده است. بنابراین اگر تحقق درآمدهای مالیاتی بهار و تابستان در پاییز نیز تکرار شود، می‌توان تخمین زد که حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از درآمدهای مالیاتی تا پایان پاییز محقق شود. از سوی دیگر، بررسی‌ها نشان می‌دهد در نیمه سال ۹۸ حدود ۶۳ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی کسب شده است که حدود ۴۵ درصد از کل درآمد مالیاتی سال ۹۸ را پوشش داده است. بنابراین به نظر می‌رسد دولت در اخذ مالیات در نیمه امسال حدود ۲ واحد درصد از نیمه سال گذشته جلو باشد. بنابراین احتمال اینکه بتواند عملکرد صد درصدی در کارنامه مالیاتی خود ثبت کند، وجود دارد.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000