مهار تورم مسکن در ۱۴۰۰/ طرح‌های مسکنی راهگشا است؟

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۴۰۰/۰۳/۱۱
مالیات بر خانه‌های خالی، طرح جهش تولید و تامین مسکن و مالیات بر عایدی سرمایه سه اقدام مجلس شورای اسلامی و البته دولت برای افزایش عرضه و مهار تورم مسکن است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا، طرح مالیات بر خانه های خالی که در قالب اصلاح قانون مالیات های مستقیم در دستور کار قرار گرفته بود، سرانجام اجرایی شد و وزارت راه و شهرسازی با ایجاد سامانه املاک و اسکان فرایند ثبت املاک خالی توسط مالکان را کلید زد.

در عین حال طرح جهش تولید و تامین مسکن سال گذشته توسط نمایندگان مجلس در دستور کار قرار گرفت تا بر اساس آن دولت مکلف باشد سالانه شرایط ساخت یک میلیون واحد مسکونی را فراهم کند تا بخشی از عقب ماندگی تولید واحدهای مسکونی در کشور جبران شود.

طی روزهای گذشته نیز مجلس شورای اسلامی طرح مالیات بر عایدی سرمایه را در دستور کار قرار داد که کلیات آن در صحن علنی مجلس به تصویب رسید و جزئیات این طرح نیز در دستور کار کمیسیون اقتصادی قوه مقننه قرار دارد تا پس از نهایی شدن برای بررسی به صحن ارجاع داده شود.

با این حال انتظار می رود این سه طرح بتواند بخشی از گرانی و تورم مسکن را مهار کند. در این خصوص علیرضا زندیان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است: مالیات بر خانه های خالی، جهش تولید و تامین مسکن و مالیات بر عایدی سرمایه سه گام مهم مجلس برایمهار گرانی‌مسکن بوده که با هدف مهار دلالان و سوداگران و رونق بخشی به ساخت و ساز پیگیری شده است.

وی به تاثیر قوانین مجلس بر بازار مسکن اشاره کرد و گفت: با توجه به رشد افسارگسیخته قیمت مسکن در سال‌ها اخیر یکی از دغدغه‌های مجلس یازدهم جلوگیری از افزایش قیمت و قطع دست دلالان بازار ملک بود. از این رو مجلس گام های مهمی برای خارج کردن بازار مسکن از دست سوداگران و رونق بخشی به ساخت و ساز و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا برداشت.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجلس در اولین گام خود، قانون مالیات بر خانه های خالی را تصویب کرد که به واسطه آن سوداگرانی که واحد‌های مسکونی را با هدف ایجاد سود و برهم ریختن تعادل بازار، احتکار کردند، مجبور به عرضه در بازار، فروش، رهن و اجاره می‌شوند. این امر موجب افزایش عرضه واحد مسکونی به بازار و کاهش قیمت مسکن خواهد شد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین، با اشاره به گزارش بانک مرکزی در خصوص کاهش قیمت مسکن در تهران اظهار کرد: بر اساس گزارش بانک مرکزی خوشبختانه بازار مسکن برای دومین ماه پیاپی با افت قیمت مواجه شد. بعد از آنکه فروردین امسال متوسط قیمت در شهر تهران ۳.۱ درصد کاهش پیدا کرد، اردیبهشت ماه نیز قیمت مسکن به طور متوسط در مناطق 22 گانه شهر تهران ۱.۸ درصد کاهش یافت که بخشی از آن ناشی از انتظارات تورمی اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی حکایت دارد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: گام دوم مجلس، تصویب طرح جهش تولید و تامین مسکن بود که بر اساس آن دولت مکلف به ساخت یک میلیون واحد مسکونی به صورت سالانه می‌شود تا کمبود مسکن جبران شود.

وی با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری به نمایندگان در خصوص رعایت اولویت‌ها و مسائل اساسی گفت: مقام معظم رهبری در صحبت‌های خود تاکید داشتند که اولویت اصلی کشور برطرف کردن موانع تولید و پشتیبانی از تولید است؛ در همین راستا مجلس با پیگیری طرح جهش تولید در تامین مسکن و رونق بخشی به ساخت و ساز که موتور محرک اقتصاد کشور است زمینه فعالیت بیش از 180 شغل را فراهم می‌کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، در پایان با اشاره به تصویب کلیات مالیات بر عایدی سرمایه عنوان کرد: مالیات بر عایدی سرمایه سومین گام مجلس در راستای کنترل بازار چهار گانه ارز، دلار، خودرو و مسکن بوده که اگر به مرحله اجرا برسد تا حدودی زیادی مانع از فعالیت سودگرانه در بازار می‌شود که این خود موجب کاهش تقاضا کاذب و واقعی تر شدن قیمت مسکن می‌شود.

البته یکی از مهمترین عوامل در کاهش و مهار تورم مسکن، ساماندهی و کنترل قیمت نهاده های ساختمانی است که تاثیر مهمی در قیمت تمام شده مسکن دارد.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000