عضو کمیسیون عمران مجلس مطرح کرد

احتمال ادامه روند کاهش قیمت مسکن در فصل نقل و انتقالات

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۴۰۰/۰۳/۱۲
عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه قیمت مسکن با آرام شدن بازارهای موازی باز هم می تواند کاهش یابد گفت: برنامه های در دست بررسی و تصویب می تواند قیمت مسکن را در اوج جابجایی و نقل و انتقالات باز هم کاهش دهد.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بانک مسکن_ هیبنا؛ انتشار جدیدترین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران، بیانگر تداوم عقب‌نشینی قیمت‌ها در این بازار و کاهش انتظارات تورمی در اقتصاد ایران است. حال این سوال مطرح است که آیا این روند می تواند ادامه دار باشد؟

اسماعیل حسین زهی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که انتشار گزارش بانک مرکزی این نوید را داد که قیمت مسکن روند صعودی خود را متوقف و حتی با یک شیب کُندی در حال کاهش قیمت است گفت: برنامه های در دست بررسی و تصویب می تواند قیمت مسکن را در اوج جابجایی و نقل و انتقالات باز هم کاهش دهد. اما این برنامه ها نیز باید قطعا با یک وسواس خاصی بررسی و تصویب شود.

وی ادامه داد: رشد قیمت مسکن در دو سال گذشته باعث شد تا قدرت خرید مسکن به شدت اُفت کند و قیمت ها به گونه ای شود که حتی بسیاری از متفاضیان بالقوه خرید مسکن ناگزیر در حاشیه شهرها به دنبال خرید مسکن باشند. بنابراین اگر دقت کنیم متوجه خواهیم شد که تصویب و تدوین مالیات بر خانه‌های خالی از سکنه، جهش تولید مسکن و مالیات بر عائدی سرمایه که هفته گذشته کلیات آن به تصویب رسید می توانند بر روند کاهشی قیمت مسکن به خوبی ایفای نقش کنند.

حسین زهی در پاسخ به این پرسش که کاهش قیمت مسکن در اردیبهشت‌ ماه سال جاری می تواند در ماه‌های آینده تداوم داشته باشد؟ گفت: سال گذشته یکی از مشکلات اساسی متقاضیان مسکن بالا بودن قیمت بود بنابراین مجلس با تصویب مالیات بر خانه‌های خالی از سکنه تلاش کرد تا اولین گام را در آرام کردن بازار مسکن و دور کردن سوداگران از بازار مسکن بردارد که خوشبختانه می بینیم تا حدود زیادی این برنامه با موفقیت همراه شد.

نماینده مردم خاش، میر جاوه، بخش‌های نصرت آباد و کورین در مجلس ادامه داد: قطعا تصویب مالیات بر خانه‌های خالی از سکنه و محاسبه مالیات به صورت پلکانی در کنار مالیات بر عایدی سرمایه می تواند به تبدیل شدن مسکن از جنبه سرمایه‌ای به مصرفی کمک کند.

وی تاکید کرد: قطعا قانون شدن جهش تولید مسکن که در حال حاضر در شورای نگهبان درحال بررسی است می تواند در کاهش قیمت مسکن نقش بسیار زیادی داشته باشد.

حسین‌زهی اضافه کرد: مالیات بر عائدی سرمایه در صورت تبدیل به قانون، قیمت مسکن را کاهش خواهد داد.

به گزارش خبرنگار هیبنا، پس از افت ماهانه قیمت مسکن در نخستین ماه سال، حالا شاهد ادامه کاهش بهای مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۰ نیز هستیم. به گونه‌ای که بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط بانک مرکزی، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۲۸۸ میلیون ریال بود که نسبت به ماه فروردین ماه امسال، ۱.۸ درصد کاهش نرخ را نشان می‌دهد.

روند نزولی ماهانه در شرایطی است که پیش از این در نخستین ماه سال، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی با افت ۳.۱ درصدی نسبت به اسفندماه ۱۳۹۹ به رقم ۲۹ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان رسیده بود، درصدی که بیشترین افت قیمت مسکن از شهریور سال ۹۸ (یعنی تورم منفی ۲.۸ درصد) تاکنون بوده است.

همچنین بر اساس این گزارش، در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی نسبت به اردیبهشت ماه سال گذشته، ۶۹.۷ درصد بیشتر شده است. هرچند این رقم در فروردین ماه، بیش از ۹۱ درصد برآورد شده بود که نشان دهنده روند نزولی قیمت‌ها در بازار مسکن است؛ بنابراین آمارهای ارائه شده توسط بانک مرکزی، بیانگر کاهش ماهانه قیمت مسکن برای دومین ماه پیاپی و افت انتظارات تورمی در بازار مسکن است. به گفته کارشناسان اقتصادی، کنترل و مدیریت جریان نقدینگی توسط بانک مرکزی و همچنین عقب نشینی دلار در ماه‌های اخیر، از عوامل موثر در کاهش التهابات بازار مسکن و افت انتظارات تورمی در این بازار بوده است.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000