بانک مرکزی در یک گزارش تاکید کرد

تامین ارز ۱۵ میلیارد دلاری در چهار ماه نخست

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۴۰۰/۰۵/۱۱
بانک مرکزی در یک گزارش اعلام کرد که ۱۵ میلیارد ارز کالاهای اساسی را در چهار ماه نخست سال جاری تامین کرده است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، بانک مرکزی آمارهای مربوط به تامین ارز کالاهای وارداتی و نیز کالاهای اساسی را در چهار ماه نخست سال منتشر کرد. بر این اساس در مدت مذکور به منظور واردات کالاهای اساسی و ضروری حدود ۱۵ میلیارد دلار تامین ارز شده که این میزان نسبت به دوره مشابه سال گذشته بیش از ۲۷ درصد رشد داشته است. افزون بر این تامین ارز به منظور واردات کالاهای اساسی، تجهیزات پزشکی و دارو (با نرخ ترجیحی) با افزایش ۷۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به عدد 4.6 میلیارد دلار رسیده است.

روز یکشنبه هفته جاری، روابط عمومی بانک‌مرکزی در گزارشی به اعلام جزئیات تامین ارز کالاهای اساسی و ضروری در چهار ماهه نخست سال‌جاری پرداخت. بر اساس آمارهای رسمی در چهار ماه نخست سال‌جاری، به منظور واردات کالاهای اساسی و ضروری حدود 15 میلیارد دلار تامین ارز شده که این میزان نسبت به دوره مشابه سال 1399 حاکی از رشد بیشتر از 27 درصد است. افزون بر این تامین ارز به منظور واردات کالاهای اساسی، تجهیزات پزشکی و دارو (با نرخ ترجیحی) با افزایش 70 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به عدد 4.6 میلیارد دلار رسیده است. در بخش دیگری از این گزارش به آمار و ارقام تامین ارز صورت گرفته پرداخته شده است. بنا بر آمارهای رسمی از میزان 15 میلیارد دلار تخصیص یافته به میزان یک هزار و 546 میلیون دلار برای ذرت، جو و گندم، یک هزار و 124 میلیون دلار برای دانه‌های روغنی و روغن خام، یک هزار و 171 میلیون دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی و معادل 348 میلیون دلار برای کنجاله سویا تامین ارز شده است. علاوه بر آن برای سایر کالاها نیز به میزان 10.4 میلیارد دلار تامین ارز صورت گرفته که رشدی بالغ بر 15 درصد را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. از جمله این کالاها ماشین‌آلات است که برای آن به میزان سه هزار و 564 میلیون دلار تامین ارز شده است.

بانک مرکزی در همین خصوص پیش‌تر نیز در تاریخ 13 تیر از تامین ارز بیش از 5/ 5 میلیارد دلار به صورت نقدی و اعتباری برای واردات کالاهای مذکور خبر داده بود. بنا بر آمارهای رسمی از میزان 5/ 5 میلیارد دلار مذکور به میزان 6/ 4 میلیارد دلار به وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و معادل 926 میلیون دلار به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تخصیص یافت. جزئیات ارز تخصیص‌یافته برای وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی عبارتند از: 580 میلیون دلار برای جو، 883 میلیون دلار برای دانه‌های روغنی، یک‌هزار و 218 میلیون دلار برای ذرت، یک‌هزار و 97 میلیون دلار برای روغن خام یا نباتی، 483 میلیون دلار برای کنجاله سویا، 225 میلیون دلار برای گندم و نیز معادل 130 میلیون دلار برای واردات سایر اقلام. مقایسه آمارهای این دو گزارش حاوی چند ابهام است. نخست اینکه چرا ارز ترجیحی تامین شده برای واردات کالاهای اساسی و دارو از میزان 5/ 5 میلیارد دلار در تیر ماه به مقدار 6/ 4 میلیارد دلار در روز گذشته رسید؟ به نظر می‌رسد که مقصود از 5/ 5 میلیارد دلار میزان تامین ارز نقدی و اعتباری بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و دارو باشد حال آنکه در 6/ 4 میلیارد دلار منظور تامین ارز نقدی صورت گرفته برای کالاهای اساسی است. مورد بعدی اینکه میزان ارز ترجیحی تخصیص یافته برای سایر کالاها در گزارش نخست به میزان 130 میلیون دلار بوده حال آنکه در گزارش بعدی این میزان به 4/ 10 میلیارد دلار رسیده است. سوال مشخص اینکه آیا مقصود از سایر در گزارش اول و دوم مفهومی واحد است؟ و اینکه چرا میزان تخصیص یافته برای آن به این میزان جهش پیدا کرده است؟ در گزارش این نهاد پولی و مالی در خصوص تامین ارز 4/ 10میلیارد دلاری صرفا به این موضوع اشاره شده که مبلغ سه هزار و 564 میلیون دلار برای واردات ماشین‌آلات تخصیص یافته است.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000