بررسی آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد

رشد ۴۷ درصدی منابع بانک ها

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۴۰۰/۰۷/۱۹
بررسی آمارهای بانک مرکزی در پایان خرداد نشان می ددهد که میزان مانده سپرده بانک ها در این ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۴۷.۱ درصدی را ثبت کرده است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، بانک مرکزی در یک گزارش میزان مانده سپرده و مانده تسهیلات بانک ها به شکل ریالی و ارزی را ارائه می کند. این گزارش نشان می دهد که مجموع مانده سپرده و تسهیلات بانک مرکزی، به چه میزان رسیده است. این گزارش از این جهت اهمیت دارد که نشان می دهد آیا میزان مانده سپرده و تسهیلات در بانک ها متناسب با متغیرهای کلان اقتصای افزایش یافته است یا خیر. براساس گزارش بانک مرکزی از وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به تفکیک استان در پایان خرداد ماه سال جاری، مانده کل سپرده‌ها به رقم ۴۳۱۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسیده است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل و پایان سال گذشته معادل ۴۷.۱ و ۱۱.۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
همچنین، بالاترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۲۳۷۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و کم‌ترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد معادل ۱۰ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است.

علاوه براین، مانده کل تسهیلات در این زمان ۳۱۷۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل و پایان سال گذشته معادل ۵۳.۸ و ۱۳.۷ درصد افزایش داشته است.

طبق این گزارش، بیش‌ترین مبلغ تسهیلات نیز مربوط به استان تهران با مانده ۲۰۸۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان و کم‌ترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۹۸۰۰ میلیارد تومان است. در این گزارش، یکی از علل مهم بالا بودن رقم تسهیلات و سپرده‌ها در استان تهران استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکت‌ها و مؤسسات تولیدی سایر استان‌ها در استان تهران بیان شده و عمده فعالیت‌های بانکی آنها از طریق شعب بانک‌ها و مؤسسات اعتباری استان تهران انجام می‌شود.

نسبت تسهیلات به سپرده‌ها بعد از کسر سپرده قانونی ۸۱.۵ درصد است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل و پایان سال قبل، به ترتیب ۳.۷ و ۱.۳ واحد درصد افزایش را نشان می‌دهد که نسبت مذکور در استان تهران ۹۵.۸ درصد و استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۰۵.۸ درصد است. این نسبت نشان می دهد که بانک ها پس از کسری سپرده قانونی، چه میزان از منابع خود را به شکل تسهیلات به بانک ها ارائه کرده است.

چندی پیش بانک مرکزی آمار نقدینگی تا پایان مرداد ماه را نیز تشریح کرد. حجم نقدینگی به ۳ هزار و ۹۲۱ هزار میلیارد تومان رسید؛ این عدد، روایتی است که بانک مرکزی از متغیرهای پولی در پایان مردادماه ۱۴۰۰ اعلام کرده است.

در حالی نقدینگی موجود در کشور در مرز ۴ هزار هزار میلیارد تومان قرار گرفته است که ۱۲.۸ درصدی را نسبت به پایان سال ۱۳۹۹ تجربه کرده است. در پایان سال گذشته حجم نقدینگی ۳ هزار و ۴۷۶ هزار میلیارد تومان اعلام شده بود.

در این میان، براساس گزارش بانک مرکزی، حجم نقدینگی نسبت به مردادماه ۱۳۹۹ نیز ۳۹.۱ درصد رشد داشته است؛ به طوری که در مردادماه سال گذشته حجم نقدینگی به ۲ هزار و ۸۱۹ هزار میلیارد تومان رسیده بود.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000