معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی:

سنجش اعتبار صادر کننده چک با صیاد امکان پذیر است

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۳۹۶/۰۶/۲۹
معاون فناوری‌ های نوین بانک مرکزی، پیاده‌ سازی سامانه صیاد را گامی مهم در اعتبار سنجی یکپارچه، کنترل دقیق اهلیت متقاضی دسته‌ چک پیش از صدور و استعلام وضعیت عملکرد صادر کننده چک توسط گیرنده آن خواند.
پایگاه خبری بانک مسکن

ناصر حکیمی در مراسم رونمایی از سامانه صیاد در تشریح ابعاد سامانه صیاد عنوان کرد: این طرح با همت کارشناسان بانک مرکزی به منظور رفع مشکلات فعلی کاربری چک پیاده‌ سازی شده است و اجرای آن در دو بعد شکلی و فرآیندی، تحولات مهمی از جمله اعتبار سنجی یکپارچه، کنترل دقیق اهلیت متقاضی دسته چک پیش از صدور، استعلام وضعیت عملکرد صادر کننده چک توسط گیرنده آن، استاندارد سازی ابعاد، جانمایی اقلام اطلاعاتی و ویژگی‌های امنیتی برگه چک را در بر خواهد داشت.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی افزود: استاندارد سازی برگه چک نقش مهمی را در پیشگیری از جعل ایفا می کند و به ذی نفع چک امکان می‌دهد تا از اصالت آن با توجه به یکپارچگی مولفه‌های امنیتی و ظاهری در تمام بانک‌ها اطمینان حاصل کند. با توجه به اصلاح فرآیند صدور و کارسازی چک، امکان استعلام وضعیت صادر کننده چک برای گیرنده‌ی ذی نفع آن به هنگام معامله و پیش از پذیرش آن از سامانه متمرکز فراهم خواهد شد.

به گزارش ایلنا، حکیمی با اشاره به اینکه سامانه صیاد باعث کاهش مخاطره پذیرش چک توسط ذی نفعان شده و با افزایش مسئولیت صادر کنندگان چک اصلاح رفتاری را سبب خواهد شد، بیان داشت: امید می‌رود با اصلاح فرآیند و رفتار صادر کنندگان چک، اعتماد به این ابزار پولی ارتقا یافته و همزمان با تسهیل مراودات تجاری مشتریان، حجم پرونده‌های قضایی مرتبط با چک تعدیل شود.

رحیمی: برای چک مانند اسکناس هویت ملی تعریف کردیم

رحیمی مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه صیاد گفت: چک های مورد استفاده در شبکه بانکی کشور در حال حاضر متکثر است و در طرح ها، رنگ ها و اندازه های مختلفی توسط مشتریان بانک ها مورد استفاده قرار می گیرد که طرح صیاد با هدف یکپارچه سازی و استانداردسازی چک ها طراحی و اجرا شده است. در این پروزه به دنبال هویت بخشی به چک به عنوان یک اوراق بهادار همچون اسکناس هستیم و علاوه بر یکسان سازی طرح ظاهری چک ها، به برگه های چک صیاد ویژگی های امنیتی نیز افزوده شده است.

رحیمی درباره ویژگی‌های امنیتی چک‌های صیادی عنوان کرد: برای چک‌های صیادی سه سطح ویژگی امنیتی تعریف شده است. در سطح اول سری و سریال‌های چک به صورت برجسته چاپ شده که با لمس قابل تشخیص است. در سطح دوم ویژگی‌های امنیتی نگاه کردنی مانند واتر مارک و طرح مخفی در برگه چک وجود دارد که این دو سطح به راحتی توسط عموم مردم قابل تشخیص است. در سطح سوم نیز ویژگی‌های امنیتی حرفه ای به چک‌ها افزوده شده که قابل تشخیص توسط ابزارها است و برای بانکداران و اشخاصی که استفاده مستمر و مکرری از چک‌ها دارند قابل استفاده است.

سامانه صیاد به صورت ۲۴ ساعته از طریق سامانه پیامکی به درخواست‌های استعلامی پاسخ خواهد داد و شماره این سامانه پیامکی به‌ زودی از طریق بانک مرکزی به اطلاع عموم خواهد رسید.

همچنین از تاریخ رونمایی برگه چک‌های صیادی برای متقاضیان دسته چک صادر می‌شود و تاریخ ۱۵ اردیبهشت نیز زمان جایگزینی چک‌های صیادی با دسته چک‌های قدیمی است.

یکی دیگر از ویژگی‌های صیاد امکان درخواست دسته چک از طریق اینترنت است.

صیاد هیچ‌گونه تغییری در قوانین و مقررات مربوط به چک ایجاد نمی‌کند و در بعد فرآیندی و فنی از طریق اصلاح رویه‌ها را اصلاح می‌کند.


زنجیره خبر

کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000